قبل از رسیدگی به موارد مربوط به نصب سنگ لاشه و آشنایی با نصاب سنگ لاشه بهتر است کمی با موراد نصب سنگ آشنا شویم.
دیوار سنگ لاشه چست؟
دیوار سنگ لاشه یا همان دیوار سنگی با ساختار لاشهای، دیواری است که از سنگ های صاف و شکل صحیح ساخته شده است. در این نوع دیوارها، سنگ ها به صورت لاشههای بلند و متمایز اصفهانی یا راش انگلستانی به هم متصل می شوند، به طوری که بین هر دو سنگ یک لاشه چسبانده میشود. این نوع دیوارها عموماً در ساختمانهای تاریخی و روستایی مورد استفاده قرار میگیرند و به علت زیبایی ظاهری و قدرت سازهای خود، بسیار محبوب هستند.
نمای سنگ لاشه چیست؟
نمای سنگ لاشه یک نوع نمای ساختمانی است که از ترکیب سنگهای طبیعی با تکنولوژیهای مدرن برای ساخت برآمده شده است. سنگ لاشه معمولاً از سنگهای گرانیت یا مرمر تهیه شده و در طراحی و نمای ساختمانها استفاده میشود. این نما برای ایجاد زیبایی و ظاهر شیک به ساختمان استفاده میشود و میتواند به صورت براق یا ساده ارائه شود. نمای سنگ لاشه معمولاً در ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی استفاده میشود و بر خلاف نماهای سنگی معمولی که نیاز به نگهداری و تعمیرات دارند، نیاز به کمترین مراقبت را دارند و پویایی و دوام بالایی دارند.
کف سنگ لاشه چیست؟
کف سنگ لاشه یک نوع روشنایی خارجی است که در معماری استفاده میشود. اصطلاح “کف سنگ لاشه” به کفهای سنگی اطلاق میشود که دارای بافت و نماهای لاشهای هستند. لاشه نوعی از صفحههای سنگی است که تراکم پایینی دارد و به صورت افقی روی سطح کف مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع سنگ دارای طرح و الگوهای زیبا و متنوعی است که به وسیلهٔ قطعات کوچک سنگ در اندازهها و رنگهای مختلف ساخته میشود. کف سنگ لاشه به عنوان یک گزینه شیک و مقاوم برای سطح کف در فضاهای داخلی و خارجی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
روش ساخت دیوار سنگ لاشه :
ساخت دیوار سنگ لاشه در چند مرحله انجام میشود. این روش معمولاً برای ایجاد یک ساختمان یا حفاظ با استفاده از سنگ های طبیعی به کار میرود. دستورالعمل زیر مراحل اصلی ساخت دیوار سنگ لاشه را توصیف میکند:
1. آمادهسازی:
ابتدا باید محلی که قرار است دیوار سنگ لاشه را بسازیم، آماده کنیم. این شامل تسطیح زمین، برداشتن گیاهان و سایر موانع است.
2. بندگذاری:
با استفاده از نخ و مولفه های دیگر، خطوط راهنما را بر روی زمین مشخص کنید. این خطوط نشان میدهند کجا باید دیوار را ساخت.
3. حفر: شروع به حفاری چندراهههای عمودی غلطکی (حفرهها) در زمین میکنیم. عرض و عمق هر حفره بستگی به طرح و اندازه سنگ ها دارد.
4. قرار دادن سنگها:
با استفاده از جرثقیل یا ابزارهای دیگر، سنگهای لاشه را به حفرهها قرار دهید. همچنین معمولاً از اینجا به بعد از مواد بستری نظیر ماسه و سیمان استفاده میشود تا سنگها را در مکان خود قفل کند.
5. ادامه لایهبندی:
به ترتیب، سریعاً همین عمل را برای لایههای دیگری از دیوار تکرار کنید تا ارتفاع مورد نظر را برسانید. معمولاً میان هر لایه از سنگ ها، ماده بستری به کار میرود تا ثبات و سازگاری لایهها تضمین شود.
6. ترازبندی و تثبیت:
با استفاده از سطحبندی و سایر ابزارها دیوار را تراز کنید و سنگها را به هم محکم کنید تا دیوار درست و استوار باشد.
7. پایاندهی:
نهایتاً بر روی دیوار ممکن است از مواد افزودنی مانند رنگ ، ملات سطح و یا جغج سنگ های مختلف استفاده شود تا به زیبایی و قوت دیوار کمک شود.
لازم به ذکر است که ساخت دیوار سنگ لاشه نیازمند ابزارها و تجهیزات خاصی است و پیش از شروع ساخت، بهتر است با متخصصان مجرب مشورت کنید.
روش ساخت نمای سنگ لاشه :
ساختن نمای سنگ لاشه میتواند به عنوان یک روش برای زیباسازی ساختمانها و ایجاد جذابیت ظاهری استفاده شود. برای ساخت نمای سنگ لاشه، میتوانید به مراحل زیر عمل کنید:
1. آماده سازی محل:
قبل از شروع کار، محل نصب نمای سنگ لاشه را به خوبی تمیز کنید و از هرگونه گرد و غبار و آلودگی خارج شوید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که سطح صاف و یکنواختی دارد.
2. نصب سازه پشتی:
در این مرحله، سازه پشتی را نصب کنید. این سازه شامل بستری است که لازم است بر روی آن نمای سنگ لاشه نصب شود. معمولاً از جعبهها و لولههای فلزی برای ساخت این سازه استفاده میشود.
3. تهیه و نصب نمای سنگ لاشه:
حالا میتوانید نمای سنگ لاشه را تهیه و روی سازه پشتی نصب کنید. نمای سنگ لاشه را میتوانید بهصورت تکههای بزرگتر از قبل برش داده شده تهیه کنید و سپس آنها را با استفاده از یک چسب قوی و مناسب روی سازه پشتی نصب کنید. بهتر است از متخصصین ماهر در این زمینه برای انجام این مرحله کمک بگیرید.
4. پایان دهی:
پس از نصب نمای سنگ لاشه، بایستی پایان دهی نمایی که به آنچه در پشت سنگ لاشه استفاده میشود، بررسی شود. میتوانید از انواع مواد پایان دهی مختلف مانند سیمان، ملات یا چسب استفاده کنید تا نمای سنگ لاشه محکمتر شود و از ورود رطوبت و هوا به داخل ساختمان جلوگیری شود.
لازم به ذکر است که برای ساختن نمای سنگ لاشه، احتمالاً نیاز به طراحی قبلی و دریافت مجوز از مقامات محلی وجود دارد. همچنین، بهتر است از تکنسینها و کارشناسان ماهر در این حوزه برای راهنمایی صحیح در فرآیند ساخت استفاده کنید.
نصاب سنگ لاشه کیست؟
سنگلاشه یا همچنین شناخته شده به عنوان سنگمرمر، معمولاً توسط تیمهایی از سنگکاران و نصابان حرفهای نصب میشود. این تیمها به دارا بودن تجربه در نصب و پیادهسازی سنگهای مختلف میپردازند و با استفاده از ابزارها و تجهیزات خاصی صحافیکاری و نصب را به عهده میگیرند. توصیه میشود که در هنگام انتخاب تیم نصابان، به تجربه آنها و بازخوردی که از کارهای قبلی آنها داشتهاید توجه کنید تا از کیفیت نصب سنگلاشه خود اطمینان حاصل کنید.
ارسال دیدگاه